آیا گردنبند صلیب حرام است ؟
آیا گردنبند صلیب حرام است ؟ انداختن گردنبند صلیب از دیدگاه اسلام چه حکمی دارد ؟ شاید سوال خیلی ها باشد که معنای گردن بند صلیب چیست ؟
امروزه با وجود تنوع مدل گردنبند ها ، گردنبند صلیب از جمله گردنبند هایی است که عده ای از جوانان از آن استفاده میکنند و گاها بدون آن که بدانند حکم انداختن آن چیست ، آن را خریداری می نمایند .
اکنون در ادامه ی این مطلب از فروشگاه طلا و جواهر شکنج ، پیش از آن که شما را با حکم انداختن گردنبند صلیب در دین اسلام آگاه کنیم ، ابتدا با معنای گردنبند صلیب آشنا کرده و سپس حکم مربوط به گردنبند صلیب را توضیح خواهیم داد .
معنی گردنبند صلیب چیست :
بر اساس شواهد ، استفاده از گردنبند صلیب ، به دوران باستان باز می گردد . طبق باور مسیحیان ، صلیب ، نماد فداکاری های عیسی مسیح در آن زمان بوده و آویز صلیب ، مصلوب شدن و چکش زدن حضرت مسیح را بر روی آن بیان کرده اند . به همین دلیل این رویداد ، معنای مهمی میان مسیحیان تا کنون پیدا کرده است . هرچند که امروزه در میان مسیحیان ، خرید و انداختن گردنبند صلیب ، نماد ایمانشان است .
آیا گردنبند صلیب حرام است ؟
حکم انداختن گردنبند صلیب یا فروهر از نظر مراجع تقلید متفاوت است ، اما در دین اسلام ، انداختن گردنبند صلیب ( طلا یا غیر طلا ) ، چه در حال خواندن نماز و چه در انجام کار های روزانه ، حرام می باشد و توصیه ای به خرید و انداختن آن نمی شود و فرقی به جنسیت آن ندارد .
نماد این گردنبند ، غیر مسلمانانه بوده و شرعا از نظر اسلام حرام اعلام شده است و استفاده از آن ، جهل و نادانی در رابطه با حکم و موضوع این مسئله را به دنبال دارد .
همان گونه که روایتی از فرزند حاتم طائی من باب این موضوع ذکر شده ، به این صورت است : هنگامی که او گردنبند طلا با شکل صلیب بر گردن داشت ، نزد پیامبر اکرم رفته و هنگامی که حضرت ، صلیب را بر گردن عدی بن حاتم طائی دید فرمود : این بت را کنار بگذار !
بیشتر بخوانید : تعبیر خواب انگشتر
حکم انداختن گردنبند صلیب از نظر مراجع تقلید
طبق بیانیه ی دفتر آیت الله سیستانی :
همان گونه که گردنبند صلیب نماد دین مسیحیت است ، استفاده از هر نوع گردنبندی که بیانگر دین و آیین دیگر ، چه زرتشت و یهود و مسیحیت ، باشد شرعا حرام می باشد .
طبق بیانیه ی دفتر مقام معظم رهبری :
اگر استفاده از گردنبند صلیب منجر به رواج یک گروه خاصی بشود ، جایز نمی باشد . اگر جنس آن از طلا باشد نماز صحیح نبوده و اگر از زیور آلاتی استفاده شود که از فرهنگ های خارجی یا دشمنان مسلمانان تقلید شود جایز نخواهد بود .
طبق بیانیه ی دفتر آیت الله مکارم شیرازی :
حکم انداختن گردنبند طلا ، چه حین خواندن نماز و چه فعالیت هایی غیر نماز ، شرعا و عرفا حرام می باشد . همچنین نگهداری از صلیب بر روی گردنبند یا زیور آلات دیگر جایز نبوده و خواندن نماز یا طرح صلیب بر روی لباس هم جایز نمی باشد .
به فرموده ی آیت الله نوری همدانی : نگهداری از صلیب در جنس مختلف و طلا برای آقایان مجاز نیست .
طبق فرموده ی آیت الله صافی گلپایگانی : انداختن گردنبند صلیب یا معامله ی آن حرام می باشد .
بیشتر بخوانید : سایز انگشتر
حکم انداختن گردنبند صلیب برای مسمانان
طبق گزارشات ، انداختن صلیب ، چه برای مرد و چه برای زن ، حتی بدون نیت و دلیل خاص و حتی از روی علاقه برای مسلمانان ، جایز نبوده و اشکال دارد . چرا که صلیب ، نمادی از خرافات بوده و نوعی ترویج دین دیگر توسط گروهی خاص که خداوند نیز ترویج چنین دین هایی را نمی پسندد ، هم چنین از نظر فقهی چون تشبیه به کفر و کفار اعلام شده حرام می باشد . چرا که حتی استفاده از گردنبندی که تمثیل حضرت مریم و حضرت عیسی مسیح علیهم السلام باشد هم اشکال دارد .
اما در اصل ، یک شیعه ی واقعی ، کسی است که حضرت عیسی ( ع ) را دوست داشته و به امامت و نبوت ایشان ، ایمان داشته باشد .
شما می توانید نظرات و انتقادات خود را در رابطه با اینکه انداختن گردنبند صلیب چه حکمی دارد با ما درمیان بگذارید .
پر فروش ترین محصولات شکنج
2,155,000تومان
1,291,000تومان
870,000تومان
1,455,000تومان
خداوند ترویج چنین دین هایی را نمی پسنند!؟ خودت داری می گی دین! بی سواد فرقه که نیست! اولا، دوما اینکه خودت می گی صلیب نماد مهربونی ها و فردا کاری های عیسی مسیحه پس کفر و کفار چیه؟ تازه گردن بند صلیب برای رواج مسیحیت نیست برای به همراه داشتن نمادی از پیامبر عزیزشون و محافظت دربرابر موجودات ماورا طبیعته هست پس چرت نگید